Datorsupport

Har du problem…

…med program, filer installation etc – men har en fungerande Internetanslutning. Då kan jag förmodligen hjälpa dig med en hel del problem på distans genom att koppla upp mig mot din dator med en särskild programvara.
Obs att jag inte använder något gratisprogram utan ett professionellt verktyg som används av många företag när de ger support på sin egen programvara. Anslutningen sker genom en s.k. säker uppkoppling, dvs att anslutningen är krypterad.

Läs igenom så du vet vad som händer…

Naturligtvis måste du först och främst ringa mig så att jag vet vad det handlar om och framförallt att jag är på plats för tillfället och kan hjälpa till. Då får du en länk till en programvara som installeras tillfälligt på din dator. Tryck på ”Kör” när frågan kommer om vad du skall göra med filen. När nerladdningen är klar visas oftast ett fönster där du får godkänna att programmet körs igång på din dator. Du får även upp en ruta där du får acceptera att jag inte ansvarar för de problem som drabbat din dator.

Därefter är allt färdigt för att koppla upp mig mot din skärm. Nu måste jag ha ditt Id-nummer, nio-tio siffror, samt lösenordet så kan vi börja med att se vad som är fel eller ta tag i annat du behöver hjälp med som ex-vis ändra inställningar, installera programvara etc

När vi är sammankopplade kommer jag att se hela din skärm och kan även jobba med din dator, nästan som om jag satt på din stol. Obs att bakgrundsbilden på ditt skrivbord tillfälligt försvinner eftersom det tar nätkapacitet att föra över onödig information, den kommer tillbaka när vi är klara.

Min bild av din dator börjar med att se ut ungefär så här. Nu kan du berätta och visa vad som är fel, vi har hela tiden dialog per telefon, jag ser vad du visar och förklarar – och du ser naturligtvis också allt vad jag gör.

Det behöver naturligtvis inte bara vara fel på dator och annan utrustning, jag kan hjälpa dig med att ta dig igenom om du kör stopp och inte vet hur du skall göra inne i en programvara.