Fotoboken

I samband med renoveringen av Skölvene kyrka 2010-2011 blev jag ombedd att dokumentera en del av arbetet med hjälp av kameran. Första gången jag kom dit fick jag en enormt intressant guidning av platschefen och som bjöd på en hissnande upplevelse för den som inte brukar klättra runt på byggnadsställningar. Det var högt längst upp vid tornets topp, riktigt kittlande högt faktiskt – åtminstone om man kikade ner…

Det stimulerade till fler fototillfällen och ytterligare ett antal bilder innan renoveringsarbetet var klart. Vad skulle vi då göra med materialet? Förslaget kom att det skulle bli en dokumentation i text och bild i form av en tryckt folder i A5-format. Sagt och gjort, detta blev samtidigt en historik över kyrkan med samlat material från olika håll, bl.a. från Gösta Källman, Säms hembygdsförening, Riksantikvarieämbetet m.fl. Foldern delades ut inför återinvigningen.
Men en tryckt folder är inte riktigt samma som att få ut bilderna på fotopapper för att spara för framtiden i ett album – och tanken var född att göra en riktig fotobok med foldern som underlag.

Fotobokens format är liggande A3, d.v.s. ca 42×30 cm. Bokens inlaga omfattar 24 sidor samt har ett hårt omslag med utvändiga foton.
Längst ner på sidan finns länk till en sida med bildexempel från några av bokens uppslag.

Fotoboken finns att se hos Kyrkvalvet, Ljung när exp. är öppen – vardagar mellan kl. 9-12. Där kan man givetvis beställa sitt exemplar, eller fler om man så önskar. Pris 350:-/st.

Du kan naturligtvis också ringa mig på tel 070-585 07 86
eller skicka ett mail till 
berndt@evision.se
Om du skickar mail vill jag naturligtvis veta namn, adress och även dina telefonnummer..

Klicka på länken för att
se några bilder över bokens uppslag >>>